Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Magyar dal ünnepe a Sziget mínusz egyedik napján

2008.04.25. 07:30 :: ~Alice~

 

A Sziget Fesztivál Nagyszínpadán augusztus 11-én hétórás monstrekoncert keretében ünnepelhetjük meg először a magyar könnyűzenei kultúrát.

Presser Gábor kezdeményezésére 2009-től minden szeptember harmadik vasárnapja a Magyar Dal Napjává válik. A hagyományteremtés az idei Sziget mínusz egyedik napján, délután négy órától kezdődik. A nagyérdemű az utóbbi öt évtized daltermésének emblematikus, nagy slágereit hallhatja, amiket akár közreműködőkkel illetve áthangszerelve is játszhatnak majd a felkért zenészek, megismételhetetlen élménnyé téve a magyar dalok hétórás dicséretét. Amennyiben a megakoncert a megszabott 2500 forintos belépőárak mellett nyereséges, akkor az összeg a jövőbeni jeles napokat szervező nonprofit szervezet kasszájába kerül.

egyéb info: www.sziget.hu

Ennyi a szép tömör hír. A sajtó tájékoztatón ezen kívül az is elhangzott, hogy az új, fiatal zenészeknek várhatóan dalszerző pályázatot írnak ki, valamint a közönség is szavazhat majd, hogy milyen slágereket szeretne a hétórás koncerten hallani. A felkért előadók körülbelül két hét múlva adják le a kiválasztott számok listáját, tehát a program egyelőre nem pontos. A buliban egy-egy zenekar maximum 2-3 dalt fog játszani, ennek ellenére a szervezők szünet nélküli koncertet ígérnek műsorvezetőkkel és kivetített dalszövegekkel, hogy mindenki bekapcsolódhasson... (A press conference egyéb fontos konklúziói: az Animal Cannibals-es srácok meghíztak, de Ákosnak is nagy a feje, Ferő talpig fekete bőrben pedig még mindig kemény :)

Szólj hozzá!

Címkék: zene egyéb program

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr58441216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása