Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Another legend. Another battle. Another hero. = i.e. 10.000

2008.03.14. 15:28 :: ~Alice~

 

Március 13-án került mozikba az i.e. 10.000 című brutál nagy produkció a Holnapután és a Függetlenség napja készítőitől. Aki látta az Apocalyptot és a 300-at, annak a film leginkább csak időpocsékolás, de legalább a jegyhez adtak egy jó kis kitűzőt. A sztori ismert. Egy törzset megtámadnak a "négylábú démonok", azaz a szomszédos agresszív nagybirodalom rabszolgaszerző portyája véget vet az amúgy abszolút szimpi, mammutvadászatból élő hegyvidéki rasztafári törzs békéjének. A dolog persze nem érte váratlanul a népet, hiszen a sámánmutter már megjövendölte, hogy eljő a kékszemű gyermek és párjával majd megváltják a világot az utolsó vadászat után, mikor beköszönt a harc és pusztítás kora. A kékszemű Evolet persze óraműpontossággal megérkezik, egymásba szeretnek D’Leh-jel. A többi már a hős születésének története. Ahogy a film tagline-ja is hirdeti: The legend. The battle. The first hero. Jönnek a gonik, elviszik a nőt is, D’Leh elindul megmenteni őket, közben verbuvál egy kisebb sereget, megbuktatja a birodalmat és happy end. Az egész történetet persze nagy spirituális humbuggal leöntötték, mert úgy kell azt. Teljesen Apocalypto, csak sokkal rosszabb, a kameramozgás teljesen Gyűrűk Ura, csak sokkal rosszabb, a főgonosz isten és papi kísérete teljesen 300, csak sokkal rosszabb. Arról nem is beszélve, hogy a film elején nagyon csúnyán el voltak rontva az effektek, más kérdés, hogy ennél jobban zavart, hogy a főszereplő csajnak tökéletesre volt szedve a szemöldöke (bocs, nő vagyok, ezt nem tudtam nem megjegyezni) plusz, ha még egyszer elhangzik az a mondat egy filmben, hogy „I’ll come back to you”, felállok és kimegyek a teremből. Eskü.

 

Amúgy a Westendben láttam digitális verzióban, nem tudom, mit takar a spécizés. Lényegtelen is. Újabb agyzsibbasztásnak jó, egyébként kötelezően hanyagolható.

4 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr95380864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.03.29. 08:53:33

Ezt hallottam már másoktól is, hogy agyzsibbasztásnak jó, de én nem értek vele egyet :) Ez annyira fos, hogy inkább fárasztó, egy kínszenvedés az egész. Na persze nem annyira, mint a Pathfinder :))

~Alice~ · http://dailyoutfitplans.tumblr.com 2008.03.29. 09:00:54

ja, hát a film az emberek tűréshatárát másképp kezdi ki, nekem akkor jól jött egy lebutító film. Pathfindert az első 10 percéig bírtam :) de a Hipervándor sem ment végig az az igazság...

VVega · https://debugme.eu/ 2008.03.30. 15:54:30

Nem értem ezeknek a filmeknek az alkotóit. Nincsenek tesztvetítések vagy mi? Arra nem is merek gondolni, hogy ezek sok embernek bejöttek... Vagy ők is tudják, hogy szart csináltak (tudniuk kell) és csak nem érdekli őket?

~Alice~ · http://dailyoutfitplans.tumblr.com 2008.03.30. 19:42:13

nem tudom, hogy működnek a dolgok, de néhány film tényleg cenzúráért kiált :)))
ettől függetlenül megnézzük mi is a mocskot, legalább van mit fikázni :)
süti beállítások módosítása