Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Ingyen mozi a Francia Intézetben

2008.03.12. 21:53 :: ~Alice~

 

Sajnos a francia nyelvhez semmi közöm, azon kívül, hogy ki tudok nyögni egy-két köszönést, egy zsönöszepát, zsömápellt meg a lady marmalade-es keringőre való felhívást. A Francia Intézethez sincs semmi közöm…tegnap estig legalábbis. Néhány barátommal volt szerencsém egy filmet meglesni az intézetben. A vicc az, hogy erről a hivatalos oldalon nem lehet részletes információt találni, persze hallja az ember, hogy "színes kulturális programokkal várják az odalátogatókat", persze, csak akkor menjen is az információ az éteren keresztül rendesen, nem igaz? Mert okké, port.hu-n ott van, de nekem eszembe sem jutott volna ráklikkelni. Teszem hozzá, egy nagy előnye a dolognak nincs is feltüntetve még ott sem: INGYEN VAN! Költői kérdés: ilyenek csak hozzám nem jutnak el soha sem vagy csak nagyon késve?

Szóóóval tegnap a Balhüvelykem bizsereg című Agathe Christie adaptációhoz volt szerencsém és nagyon jó volt, főleg a multis-plázás mozis szörnyes sorozatom után. Üdítő megnézni egy igazi nyomozós, tipikus sejtelmeses zenével felpörgetett és angol humorral teletűzdelt krimit. Persze este héttől egy átdolgozott nap végén megerőltető a koncentráció, főleg ha franciául megy a film angol felirattal, de ha rá tud állni az ember agya, akkor mindenképpen megéri, nem is beszélve arról, hogy olykor magyar felirattal is vetítenek filmeket.

 

katt:http://www.port.hu/pls/ci/cinema.cinema?i_cinema_id=46795&i_city_id=3372&i_county_id=1

(tényleg meg kellene már tanulnom, hogy kell az ilyeneket igényesen lehivatkozni. Aki tudja, az írjon egy kommentet vagy dobjon egy mailt legyen szíves így is hozzájárul a blog esztétikai szépségéhez J)

 

március 15. Szombat FRANKOFÓN MOZIÉJSZAKA

21:00 Ments fel! (szín. francia filmdráma, 2006)   - Francia nyelven, angol felirattal!)

23:00 Van barátod?   (szín. francia vígj., 2006)   - Francia nyelven, magyar felirattal!

0:45 California Dreamin' (szín. rom. vígj., 2007)   - Román nyelven, francia felirattal!

3:30 Hop (szín.-ff. francia vígj., 2002)   - Francia nyelven! 

 

március 25. kedd

19:00 Házavatás (szín. mb. francia-angol vígj., 2005)   - Francia nyelven, angol felirattal!

 

április 1. kedd

19:00 2 nap Párizsban

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr85378551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása