Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

fekete, fehér, igen, nem

2008.02.28. 19:22 :: ~Alice~

 

George Melly angol popzenész: „...Azt hiszem, hogy először botlottam bele a felbukkanó underground jelenlétébe. ...Ez volt az első olyan pop-robbanás, mely egy specifikus grafikai kifejezési eszközt fejlesztett ki, és Beardsley, ha nem is a legfontosabb eleme, de a legkorábbi formáló hatása volt ennek a nyíltan eklektikus folyamatnak.”

 

Aubrey Vincent Beardsley 1872-ben Brightonban született, és mint a szecesszió legellentmondásosabb művésze vált ismertté, híressé tették a világát jellemző sötétség és perverzió, valamint groteszk erotika, amik a későbbi munkája fő témái voltak. Előszeretettel nyúlt mitológiai-bibliai és történelmi-misztikus témákhoz. A képei többsége tintával készült, jellemzik a nagy fekete területek és a papír űrjének kontraszthatása, az aprólékos, ékszerszerű kidolgozottság, a finomság, a vonalkultúra egyedisége. Leghíresebb munkái az Oscar Wilde Saloméjának illusztrációi és az úgynevezett Yellow Book kiadvány képei.” – mondta volt Wikipédia.

 

Én meg azt mondom, ne szövegeljünk. Úgysem tudok, az én állam ugyanis a földet súrolja Beardsley képei láttán.

 

Katt ide: http://www.wormfood.com/savoy/

After Beardsley jó beteg videó Part 1

Part 2: https://www.youtube.com/watch?v=slV0m3dYCXo

Part 3: https://www.youtube.com/watch?v=oLo7VT-pKoQ&feature=related

(majd egyszer megtanulom ezeket szépen lehivatkozni :))

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: art

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr77358469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása