Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Pixel Art - Minipop

2008.01.30. 10:15 :: ~Alice~

 

Minden a Beach Boys-szal kezdődött. Legalábbis, ami a Minipopot illeti. Craig Robinson 1999 egyik vasárnapján baromira unatkozott, de nem sörözni indult el, ahogy többségünk tenné, hanem a képzőművész-illusztrátor-animátor-designer kitalálta, hogy kedvenc együttese, a Beach Boys öt tagját a lehető legkisebb, számítógép által felismerhető formában megrajzolja. A 8x2 mm-es méretűre sikeredett alakok lábacskái két pixel szélesek. Aztán jött a Beatles, Kraftwerk, Elvis és még közel 7000 másik zenész, híres ember, filmfigura. A projekt nemzetközi hírnévre tett szert, az angol származású úriember honlapján, a www.flipflopflying.com –on gyűjtögeti a rajzocskákat (Beach Boys számcímből származik az oldalcíme is, nahát). Emellett létezik Normalpop nevű sorozata is, vannak benne sebészek, cowboyok meg a Guantanamói-öböl rabjai is.

A szemnek ugyan kicsit megerőltető az oldal böngészése, de viccesek, ötletesek a figurák.

 

http://www.flipflopflyin.com/minipops/

 

Kiszúrtam Aphex Twint is a rajzok között. Külön Windowlicker figurát csinált Mr Robinson. Aki nem ismerné, az nézze meg a klipet. Beteg. Nagyon jó.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: art

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr6317570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása