Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Ezek mentek ma...

2008.01.28. 23:26 :: ~Alice~

Földre szállt angyal

Laura Marling 17 éves, de már játszott Rufus Wainwright előtt. Ki merem jelenti, hogy új folk pop királynő van születőben. A lányka észre sem vette, hogy alakul a molekula meg a karrierje körülötte, ő csak a saját kis életét, tapasztalatait önti dalba. Egyszerű, sallangmentes, nem kíván a nép pszichológusa lenni, milliókat sem akar keresni. 14 éves kora óta London-szerte fellép, igaz elsőként egy tipikus foci klub bárjában pengetett Mindig is Dylant, Janis Joplint, James Taylort és Ryan Adamst hallgatott. Igaz Charlie Fink (Noah and the Whale) baráttal és producerrel megpróbálkozott egy punk albummal is, de rájött hogy felettébb erőltetetten sikerült. Mit ne mondjak, érdekes próbálkozás lehetett…szerencsénkre nem cserélte le az akusztikus gitárt. Ma jelent meg Laura Ghosts című maxija, íme a videó:

 

Még több videó: http://www.myspace.com/lauramarling  

 

A magyar 50 forintos lett a világ legnépszerűbb érme…

A Magyar Nemzeti Bank által 2006-ban kibocsátott jubileumi 50 forintos forgalmi érme, amely az 1956-os forradalomnak és szabadságharcnak állít emléket, lett az "Év érméje". A díj sorsáról a nagyközönség szavazatai döntöttek.

Az amerikai Krause Publications kiadó, a World Coin News magazin kiadója 25 éve szervezi a "The Coin of the Year" (Az év érméje) pályázatot, amelyen idén először közönségdíjat is kiadtak. A közönségdíj sorsáról a nagyközönség interneten leadott szavazatai döntöttek.

Az év érméje pályázatra negyven országból többszáz nevezés érkezett az alábbi 10 kategóriában:
o A legjelentősebb történelmi esemény
o A legjelentősebb kortárs esemény
o A legszebb arany pénzérme
o A legszebb ezüst pénzérme
o A legszebb "crown" (925 ezrelékes, 31,104 gramm súlyú) ezüstérme
o A legsikeresebb érme
o A legnépszerűbb érme
o A legművészibb érme
o A leginnovatívabb érmekoncepció
o A leginspirálóbb érme

A pályázatra az előző évi kibocsátások nevezhetőek, így a 2007-es pályázatra a 2006-os év új kibocsátásaival lehetett nevezni. A pályázati anyagok elbírálását nemzetközi zsűri végezte; így választották ki a szakmai kategóriagyőzteseket. Ezen kívül a nagyközönség számára is összeállítottak egy jelöltlistát, amelyen az 50 forintos magyar érme is szerepelt. "Az év érméje" közönségdíjasára végül több mint százezer szavazat érkezett a világ minden részéről.

A 2006-os jubileumi 50 Ft-os hátlapja Kósa István alkotása. (Az előoldal, mely Bartos István munkája, a forgalmi 50 forintos éremképével azonos.) Az éremkép a Magyar Nemzeti Bank által szintén az 1956-os forradalom emlékére kibocsátott 500 forintos emlékbankjegy grafikai tervén alapul, annak éremre "fordított" változata. A bankjegy grafikai tervét Pálinkás György, a Pénzjegynyomda munkatársa készítette. Az érme réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 7.70 gramm, átmérője 27.4 mm, széle sima. Az érmét a Magyar Nemzeti Bank 2006. október 20-án bocsátotta ki 2 millió példányban.

(portfolio.hu)

 

http://numismaster.com/ta/inside_numis.jsp?page=Coty

 

Nem értem a mai kortárs művészetet

Az ausztrál Shaun Gladwellt a művészvilág ígéretes fiatal tagjának tekinti. Videóiban gördeszkázik, illetve break és BMX  mutatványokat örökít meg. Nemrég átváltott egy Mad Max stílusú sivatagi témára. Azt viszont soha a büdös életben nem fogom felfogni, hogy a lenti videó ötperces változatát hogyan vehette meg valaki 65 EZER DOLLÁRÉRT??? Majd 2006-ban egy aukcióban 85 EZER dollárért kelt el. Ez kész. Ennyi…

 

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb art lemezajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr86315585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása