Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Je vais bien, ne t’en fais pas

2007.12.26. 09:08 :: ~Alice~

 

A tegnapi bejegyzésem végén is ajánlottam egy dalt: AaRON: U-turn (Lili) című dalát, melyet eredetileg egy 2006-os francia filmhez készítettek. A Je vais bien, ne t’en fais pas (Don’t worry I’m fine) című filmdrámát már csak a dal miatt is meg kellett néznem.

 

A 19 éves Lili Spanyolországban töltött nyaralásáról érkezik haza. Mialatt távol volt édesapja és bátyja, Loïc összevesztek, ezért testvére otthagyott csapot-papot, a család semmit nem tud róla. Lili kétségbeesetten próbál kapcsolatba lépni vele, a szülők nem hajlandók beavatni a lányt a történtekbe, sőt fásult közönnyel állnak a fiú eltűnéséhez. Lili nem érti, miért hagyta őt el a bátyja, pedig még egy dalt is írt róla (ez az a bizonyos U-Turn Lili című dal) és végtére is, nem ők ketten vesztek össze. Semmi hír nem érkezik az eltűnt fiúról, a szülőket szinte egyáltalán nem is érdekli a dolog. Lili viszont összeomlik, depresszióba zuhan, egyáltalán nem eszik, élete egy hajszálon múlik. A bátytól kapott váratlan levél menti meg, de bezárkózik, csak két barátjával tartja a kapcsolatot, otthagyja az iskolát és mindenáron igyekszik rábukkanni a testvérre.

 

Hogyan lehet feldolgozni valakinek a hiányát? Miért hagyta magára Loïc Lilit? Min veszhetett össze apa és fiú? Miért közönyösek a szülők? Rájön Lili az igazságra?

 

Nem mondom meg bibibííí, nézd meg a filmet, de ne csak kíváncsiságból, hanem mert tényleg gyönyörű a maga egyszerűségével. Mindenki életében vannak olyan meghatározó, de akár kevésbé fontos emberek is, akik egyik napról a másikra, vagy csak az élet sodrásában eltűnnek, lemaradnak, vagy csak elszakad a kapocs, kihűlnek barátságok, szerelmek. A testvéri, családi kapocs pedig biztosabbnak tűnik mindennél. Lili életében azonban ez a biztos szál is megkérdőjelezhetővé válik. A továbblépésről és elfogadásról szól ez a film, mibe kapaszkodhatunk bele, amikor minden felborulni látszik? Lili az összeomlás után megváltozik, felnő és elfogadja, hogy nem azok számítanak, akik elmennek, hanem akik megmaradnak, Lili választ talál kérdéseire és ismét egyesül a család.

 

Olivier Adam 2000-ben írt regénye alapján készült film angyal Lilijét játszó Mélanie Laurent 2007-ben elnyerte a legígéretesebb fiatal színésznőnek járó César-díjat, az édesapát játszó Kad Meradot pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek választotta meg a filmes szakma 3500 képviselője.

 

 

A film francia trailere: https://www.youtube.com/watch?v=O0FLwIp8FLo

AaRON: U-turn (Lili) még egyszer:

https://www.youtube.com/watch?v=PemcHANpoHI&feature=related

 

 

 

és akkor így az év vége felé 2007 egyik nagy durranása megy desszertbe:

Kings of Leon: Charmer https://www.youtube.com/watch?v=gHzDSmav0NM

 

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr78275213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása