Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Kime Buzzelli

2008.09.04. 13:45 :: ~Alice~

Kime Buzzelli festő, divattervező a Snow Pony ruhabolt tulajdonosa. Otthonát, Ohiót a kreativitás bölcsőjének tekinti, ahol öreg, elhagyott épületekbe gyűltek össze a művészek, hogy együtt alkossanak, illetve zenéljenek. “Ohioban rengeteg művészeti irányba elindulhatsz, mivel semmi más nincs, amivel lefoglalhatnád magad. Az ohioi művésztársadalom nem a hírnév miatt választotta a pályát, hanem mert szívvel-lélekkel szereti csinálni. Ezért mindig rendkívül vérpezsdítő és inspiráló mikor évente körülbelül kétszer megengedhetem magamnak, hogy hazautazzak.”

Buzzelli édesanyja angol rock rajonjóként 12 éves korában hagyta el a szigetországot Amerika kedvéért. Motorral járt iskolába, és zöldre festett hajjal érettségizett le. Édesanyjához hasonlóan Buzzelli is extravagáns, már kiskorában is a divat megszállottja volt. A modern trendek helyett inkább a régi idők stílusait kedveli: régi, több generációt megélt ruhadarabokat szeret felújítani, így sokkal személyesebbé válnak azok, mivel igazi történelmük van. “Ritkán hordok tetőtől talpig csak és kizárólag új holmit. Mindig törekszem arra, hogy legalább egy használt cucc is legyen rajtam, különben úgy érezném magam, mintha elvesztettem volna a személyiségem egy részét.”
 
Buzzelli közvetlenül érettségei után a new yorki design iskola hallgatója lett. “Papírból, földből és vérből csináltam ruhákat. Ez így persze elég gusztustalanul hangzik, de felakasztva nagyon finomnak és réginek tűntek a darabok.” A művésznő néha úgy beszél a ruhákról, mintha azok élének. “A divat rabja vagyok, egyedül akkor tudok viccet csinálni belőle, amikor az emberek a problémáik kezelése helyett indulnak vásárló körútra.”
 
A képeinek többsége meghökkentő: legtöbbször a Vogue és más divatmagazin képei alapján fest. Egyik festményén egy lány mögött a háttérben egy modell alkatú, törékeny nő áll, mellettük pedig a következő felirat olvasható: “Ismerd meg a kísérteteid, különben elpusztítanak”. Buzzelli szereti a horrorfilmeket. „Különösen azokat a női főszereplőket kedvelem, akik feltalálják magukat és a történet végén életben maradnak” Nőalakjai valószínűleg ezért is tűnnek keménynek, a szemeik rendkívül erősek.
 
Korábban Ohio belvárosában hetedik és nyolcadik osztályosoknak tartott rajzórát, annak ellenére, hogy a főnökei úgy gondolták, hogy diákjai még túl fiatalok a művészettörténet megtárgyalásához. Buzzelli ezzel nem értett egyet, a tantermet galériává alakította át, leginkább Warhol reprodukcióit akasztotta a falra és folytatta az órákat. “Egészen kicsi koromtól kezdve megteremtem a megfelelő feltételeket a céljaim eléréséhez. A kertünkben egyszer csak azért hoztam össze egy egész színdarabot, hogy felvehessem édesanyám ruháit.”Azóta a hátsó udvart Buzzelli kinőtte, Tokióig is eljutottak kiállításai.
 
“Annyi mindennel foglalkoztam egyszerre, hogy a festészet háttérbe szorult. A barátom figyelmeztetésére eszméltem fel. Azóta úgy érzem, hogy a világ egyre jobban feltárul előttem.”
 

Kime Buzzelli official

Forrás: Swindle Magazine

Szólj hozzá!

Címkék: art

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr65648119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása