Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Filmajánló – Man On Wire

2008.08.31. 12:13 :: ~Alice~

1974. augusztus 7-én Phillipe Petit végrehajtotta a történelem egyik legveszélyesebb artista mutatványát. A World Trade Center két tornya közé kifeszített 60 méter hosszú acélhuzalon, közel fél kilométer magasan, 45 perc alatt nyolcszor sétált keresztül. Az illegálisan végrehajtott mutatványt választotta James Marsh rendező Man On Wire című, új dokumentumfilmjének témájául.

 
Egyensúlyérzék. És még? Gyakorlás Sydneyben és a párizsi Notre Dame-nál. A szélviszonyokhoz való alkalmazkodás. A tornyok mozgásának kiszámítása, és a felhőkarcolók részleteinek kiismerése. Kétszáz kilós, hatvan méter hosszú acélkötél kifeszítése, mindezt anélkül, hogy idő előtt elkapnának a hatóságok. A félelem leküzdése. Halált megvető bátorsággal végrehajtott kötéltánc. Nagyjából ennyi. Beteg, nem?
 
Petit mutatványa azóta a new yorki városi legendák közé is beitta magát, a dokumentumfilm készítője, James Marsh szerint viszont szeptember 11-e után Petit akciója átértékelődött. A rendező a kötéltáncos To Reach The Clouds című könyve alapján dolgozta fel az eseményeket, illetve nyomozta le azokat, akik kapcsolatban álltak Petittel. „Meglepő, mennyire pontosan emlékeznek az érintettek több, mint 30 év elteltével is. Petit és ismerőseinek barátságát rendkívül sokféleképpen próbára tette a mutatvány, amely ugyan bűnténynek minősült, de mivel Petit a halál torkában egyensúlyozott nem is artista mutatványnak, hanem művészi előadásként élték meg a szemtanúk.” Anno nem készült videófelvétel arról a 45 percről, így Marsh filmje nem is lehet ennek összevágása, hanem a hihetetlen körülményeket és bonyolult előkészületeket vizsgálja, illetve megismertet egy igen rendkívüli személyiséggel. „Petit tisztában van saját gyengeségeivel és erősségeivel, de nagyon ambiciózus, sosem ismert lehetetlent.”
 
 

3 komment

Címkék: ajánló film

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr89642002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poprocks 2008.09.06. 18:13:37

Igen egy kicsit kurvajó film.... amúgy mai napig nem hiszem el hogy tényleg lehet ilyet csinálni:)

~Alice~ · http://dailyoutfitplans.tumblr.com 2008.09.08. 18:13:30

nem kicsit döbbenetes... milyen lehetett ezt élőben látni! kár, hogy nincs róla videó, bár a képekbe is simán beleszédülök. :)

Ver Sacrum 2009.04.25. 20:25:35

@~Alice~: Az a vicc, hogy a filmet nézve fel sem tűnik a videó hiánya. Elképesztő.
süti beállítások módosítása