Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Danny Lane - Life in a Glass House

2008.02.08. 15:17 :: ~Alice~

 

Danny Lane már 25 évvel ezelőtt megvetette lábát az elismert brit avantgárd művészek között. A 90-es évek elején üvegasztalok, székek után különleges szobrok készítésére tért át. 20 éves korában a hippi mozgalmat kinövő Amerikából Londonba költözött, félévre ugyanis börtön vált volna rá az anyaországban "marihuánával való visszaélés" miatt. Az angolföldre menekült fiatal a Burleighfield House artschoolba iratkozott be, később tanult Oxfordban is, tanárai között ott volt Patrick Reyntiens és Cecil Collins. Munkáira rajtuk kívül Gaudí gyakorolt hatást. Két év és 200.000 font kellett ahhoz, hogy megtalálja saját egyedi technikáját. Lane szerint a művészet egy életforma, mindennap körül kell vennie az embert, abban kell élnie. Támogatja az egyediséget, ezért nem is adja ki terveit tömeggyártásra, nincs is rá szüksége, elismert művészként pezsgőspoharáért 235 fontot is elkér… és meg is kapja azt, például Elton Johntól és Madonnatól, akik rendszeres vásárlói, mert megérdemlik.

 

A michigani Renaissance Center falát a Borealis-ra keresztelt Lane-szoborköltemény díszíti fényeivel. A Borealis a világ legnagyobb üvegszobra, a 14-15 méter hosszú lapok összesen, több mint 24 km hosszúságú felületet adnának ki.

http://www.dannylane.co.uk/

 

Szólj hozzá!

Címkék: design

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr4331339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása