Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Szia Sia!

2008.01.25. 18:34 :: ~Alice~

 

Sia hangjába akkor szerettem bele, amikor legelőször hallottam a Zero 7 Distractions című dalát, legközelebb egy Sírhant művek részben találkoztam Furler kisasszonnyal. A Breath Me című dallal a sorozaton keresztül vált igazán népszerűvé és ismertté. A 2004-es Colour The Small One szólóalbum sokáig része volt a napjaimnak. Az ausztrál származású Sia a 2008-as évemet egy újabb albummal, a Some People Have Real Problems lemezzel indította. Sokáig, kb. 10 perccel ezelőttig azt hittem, hogy ez csak a második önálló munkája az ausztrál énekesnőnek. Hát nem. Szárnyait először odahaza próbálgatta, a Crisp acid jazz formációval már 1997-ben jelentkezett albummal. Karrierjének kezdete viszont a 2000-re datálódik, miután átköltözött Angliába és leszerződött a Sony Music-kal. Aztán volt valami gáz a kiadóval, otthagyta őket, aztán a következő kiadóval is volt valami ciki, otthagyta őket is, míg végül a Sírhant Művek soundtrackjét is forgalmazó Astralwerkshez szerződött. Ha itt is lesz valami ciki, az már gyanús, hogy a bennem egyébként tündér és végtelenül bájos teremtés benyomását keltő dalos pacsirta igazából toporzékoló hisztigép. De kötve hiszem, sőt kizárt a dolog, mert a csaj hivatalos honlapja is mesés.  Egyszerűen zabálnivaló, ahogy jelmezekbe öltözve bohóckodik a honlap nyitóoldalán.

 

Hasonlították már őt Lauryn Hillhez, Nelly Furtadohoz, de Didoként is emlegették. Ha a hangjának erősségéről és különlegeségéről beszélünk, akkor van olyan volumen, mint Lauryn Hill. Dido és Sia hasonlóan kellemes zenét csinálnak, Nelly Furtado pedig a Folklore album frissessége miatt hozható vele párhuzamba. A Some People Have Real Problems néhol vidámabb, néhol szomorkásabb, de abszolút kikapcsolódás. Sablonmondat után a Buttons című dalból készített klipről KELL még kinyilatkoztatnom. Megjelenése után több, mint egy millióan nézték meg youtube-on, tök jó dal, tök jó klip, alá is írom, mert egyszerű, vicces végül is…de a klip… nekem… nagyon nem tetszik. Tudom, ízlések és pofonok, de engem kiráz a hideg ezektől a rémpofáktól:

 

 

Ha tetszett, ha nem, abban viszont mindenki egyet érthet, hogy a Breath me klipje több, mint rendben van... (fun fact: 2500 polaroid képet használtak a készítésnél)

 

Linkek:

http://www.siamusic.net/

http://www.myspace.com/siamusic

 

Szólj hozzá!

Címkék: lemezajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr86311547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása