Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Fülöp a körben

2007.12.24. 07:28 :: ~Alice~

 

Phil Hansen, született 1979-ben, Washingtonba. A Shelton High Schoolban tanult, majd két szemeszter erejéig a Northwest College of Art hallgatója volt. Azóta dolgozik. Miért érdekeljen ez bennetek? Mert egyszerűen beszarás, amit ez az ember művel.

 

A srácnak van egy videokamerája, egy rakatnyi kreativitása és még annál is nagyobb tehetsége. Nem, nem filmes a szentem, hanem grafikus, festő, zseni és egyszerűen isten az, amit csinál. Mire kell hát a kamera? Mr Hansen rögzíti az alkotás folyamatát, majd felgyorsítva, összevágva honlapján és blogján közzé teszi azt, így beavat minket az ötlet megszületésétől a megvalósítás legutolsó pillanatába is.

 

Nagyjából így:

 

Folyamatos projektét Goodbye Art-nak keresztelte el. Különböző technikákkal kísérletezget, minden hónapban adott témában, adott eszközökkel dolgozik. Legutóbb kaja hónapot tartott: csinált egy Britney portét megrágott és kiköpött ételdarabokból (milyen találó…), de a meki krumpli olajtartalmával is festett már. Szeptemberben krétával rajzolgatott a város aszfaltjára, de festett már ököllel és lábbal is. A művekből pedig csak az a fénykép maradt, amit feltöltött az oldalára. Mivel ezek egyszeri, általában nem tárolható, romlandó, megsemmisülő alkotások, azonnal búcsút kell venni tőlük. Kár…

 

A közönséget a ’nagy’ projektekkel kárpótolja, amelyek többségéről magyarul is olvashatunk. A kísérletezés, a technikai újítások és egyediség itt is dominálnak, de a Goodbye Arttal ellentétben a provokatív tartalom, kritika és figyelemfelkeltés élveznek elsőbbséget, így készülhetett a Biblia oldalaiból Ku Klux Klan kép, az Irakban odaveszett katonák neveiből kirajzolódó Bush portré, de használt már hatezer összeragasztott sebtapaszt is vászonnak, amelyre Kim Jong Il észak-koreai miniszterelnököt festette fel vérrel.

 

Miért érdemes azonnal kedvencek közé adni a www.philinthecircle.com –ot? Mert a műterem élőképe is elérhető. Lehet ennél interaktívabb a művészet?

 

 

A mai desszerttel pedig Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek, aki erre tévedt!  

https://www.youtube.com/watch?v=C-gmdPgJeo8&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=FpKaFhZY5vw&feature=related

Reszkessetek, betörők! Megunhatatlan klasszikus, nem tehetek róla… imádom. (RTL Klub, dec 25. 19:00 Home Alone 4 – nem meköléj, de lehet attól még jó..)

Szólj hozzá!

Címkék: art

A bejegyzés trackback címe:

https://hellostranger.blog.hu/api/trackback/id/tr52273854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása