Hello Stranger!

-You came to, you focused on me, you said, Hello, stranger. -What a FLOOZY!

Itt is

Elköltöztem

2012.05.05. 09:55 :: ~Alice~

http://hellostrangersss.wordpress.com/

 

Szólj hozzá!

Életed legkeményebb vizsgája

2010.06.30. 09:49 :: ~Alice~

Stuart Hazeldine rendező Exam című bemutatkozó filmje kapcsán a Kutyaszorítóbant, A kockát, a 12 dühös embert, de még A kísérletet is felemlegethetjük. Valószínűleg ezen impresszíy párhuzamok hatására kaphatott a megérdemeltnél több figyelmet a vizsgázók válogatott rémálmait felvonultató sci-fi thriller.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film link

Lennon-film Lennon nélkül

2010.06.29. 06:30 :: ~Alice~

Két évvel a 2007-es, Ian Curtis életét bemutató Control után tavaly debütált a Nowhere Boy című John Lennon-film. Mindkét film forgatókönyvét Matt Greenhalgh írta, így nem csoda, ha a gombafejek rajongói legalább olyan jó Beatles-filmre számítottak, mint amilyen a Joy Division movie volt. A Beatles fanok végigkövethetik ugyan a zenekar megalapításának kezdeteit, de a Nowhere Boy igazából lehagyja a képkockákról a legenda születését, sőt egy kis túlzással magát John Lennont is elveszíti valahol félúton.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film link

Road movie nemcsak kismamáknak

2010.06.08. 08:25 :: ~Alice~

away we go"Burt, mi lúzerek vagyunk? 34 évesek vagyunk, és még az alapokat sem teremtettük meg." Verona nem ok nélkül parázik, hiszen már a hatodik hónapban van. Mielőtt megszületne a gyerek, párjával, Burttel úgy döntenek, elköltöznek. A meghitt családi fészek felkutatásáról szól Továbbállók című road movie-juk, aminek tanulsága: a gyerekneveléshez nem feltétlenül van szükségünk támogató nagyszülőkre, biztos anyagi környezetre, nagy házra vagy padlófűtésre. Az igazi otthon melegéhez akár egy tuti hősugárzó is elég lehet.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film link

Ellentétes érzelmek kereszttüzében - a Madách két előadásáról

2010.05.29. 13:23 :: ~Alice~

Az elmúlt hónapban a Madách Színház két darabjához, a Producerekhez és a Diploma előtthöz is szerencsém volt, ráadásul három napon belül sikerült a két előadást megnéznem. A két színházlátogatás között eltelt rövid idő is valószínűleg ráerősített a Madách nyújtotta élmény végletességére. Az egyik darab teljesen megrengette a színházba vetett bizalmamat, a másik viszont helyreállította azt. Hogy melyik darab váltott ki ellenszenvet és melyik tüntette el azt, egy kattintással beljebb megtudhatjátok.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: link színház

Mikor a filmet színpadra álmodják - az Álmodozók c. előadásról

2010.05.16. 08:23 :: ~Alice~

ÁlmodozókA világon először mutatták be a Thália Színházban Bernardo Bertulocci 2003-as, Álmodozók című filmjének színházi adaptációját. Film és színház örömteli találkozására számítottam, az érzelmek ugyanúgy összecsaptak a színpadon, mint korábban a mozivásznon, a magával ragadó atmoszféra mégis hiányzott.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: link színház

Mindaz, amiért utálunk pályaudvaron várakozni - a Keleti pu. c. síndarabról

2010.04.23. 12:19 :: ~Alice~

Ha az ember nap, mint nap vonattal jár be a fővárosba, megszokja a pályaudvarok káoszát. A kurvák, a kéregetők, a csövesek, a zenélő indiánok vagy az éneklő, sárga keresztények szinte már fel sem tűnnek, mikor a koszos aluljárón sietünk át. Vonatkésések, várakozások alkalmával azonban a kelleténél több időnk marad körbenézni. Az ilyen kényszeres megfigyelések alkalmával vesszük észre igazán a hétköznapokban jó esetben csak átmenetileg súrolt abszurd zűrzavar legjavát. A pályaudvarok igazi arcának felismerése ilyenkor kellemetlen lehet, még akkor is, ha nem az igazi, hanem az Új Színház Keleti pu-ját nézem.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: link színház

Afrika tegnap, ma és holnap

2010.04.13. 08:02 :: ~Alice~

Az Afrika ma - Tradíció, átalakulás, fejlődés című könyv főként magyar, kisebb részt afrikai szerzők, négy téma köré épülő tudományos tanulmányait tartalmazza, amellyel Afrika múltját, jelenét, kilátásait és lehetőségeit összegzik. Tudományos jellege miatt a könyv nem tartozik a könnyed esti olvasmányok közé, az emberiség bölcsője iránt elhivatottan érdeklődők számára viszont gazdag és egyedülálló ismeretforrásnak számít.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: könyv link

Veszélyes közelség

2010.03.23. 09:23 :: ~Alice~

Kétlem, hogy sokan lennének, akik névről ismerik Michael Fassbendert. Az ír-német színész először a 300-ban villantott, jegyezni azonban főleg az Éhség című angol-ír történelmi drámáért kell, de ha még így sem ugrik be, akkor a Becstelen Brigantykban ő játszotta azt a beépített amerikai tisztet, akinek vesztét a rosszul mutatott hármas okozta. Ha így már megvan, és egyetérthetünk abban, hogy érdemes a figyelemre, akkor a tavaly cannes-i díjat nyerő Fish Tank című drámáját sem hagyhatjuk ki.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film link

Fiatalokról fiatalok fiataloknak - a Bárka Iskola a határon c. előadásáról

2010.03.22. 19:15 :: ~Alice~

Ottlik Géza Iskola a határon című regényének színpadra állítása első hangzásra elég merész vállalkozásnak tűnik, de a Bárka Színház főként fiatal gyerekszínészei mégis figyelemre méltóan oldották meg a feladatot Vidovszky György vezetésével. Mivel a könyv az iskolák kötelező és ajánlott olvasmányai között szerepel, ezért az előadásra a tanárok előszeretettel érkeznek osztályaikkal. A stúdió sorait mellettem is három iskola diákjai tömték meg, de őket sajnos sem Merényiék kegyetlenkedése, sem Schulze tiszthelyettes katonai fegyelmezése nem tudta megtörni.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Címkék: link színház